Trek een streep door armoede! Doe jij mee aan de sponsoractie van 2024?

Update vanuit het Rainbow Skills Centre

april 2019

Wat een enthousiaste groep van 16 jongeren is er dit jaar in het Rainbow Skills Centre! Ze genieten enorm van alles wat ze daar mogen leren. De leiders daar zijn fantastische mensen met ontzettend veel energie die ze met alle liefde in deze jongelui investeren. Het is onvoorstelbaar waar de jongeren doorheen gaan in hun leven en ze kennen vaak zo weinig liefde. Het breekt je hart als je hoort van hun thuissituatie, het ontbreken van ouderliefde en het misbruik dat van hen gemaakt wordt in allerlei situaties. Ze hebben weinig hoop voor de toekomst en dat wat ze op het Skills Centre aangeboden krijgen is levensveranderend voor hen. Of ze allemaal uiteindelijk een baan zullen kunnen vinden is de vraag in een land waar zoveel werkloosheid is, maar dat er in hen geïnvesteerd wordt en zij mogen leren dat er een Vader is die van hen houdt, maakt alle verschil in hun kijk op de wereld. Ze groeien vrijwel allemaal op zonder vaderfiguur dus het is soms erg moeilijk voor hen om God als die liefdevolle papa te zien die wél van hen houdt. Een heel groot doel is hen de ‘normale levenslessen’ te leren waardoor het betere burgers zullen worden. Hoe ga je om met elkaar, waarom moet je geen drugs gebruiken en niet stelen en hoe herken je je emoties en ga je ermee om? Allemaal belangrijke dingen die hen vaak vreemd zijn.

De jongeren van het Skills Centre gingen op kamp; heerlijk een paar dagen eruit met een hoop lol en prachtig weer!

Share this:
Feedback