Nieuwsbrief 61 – september 2021

september 2021

Deze mailing is om je op de hoogte te stellen van wat er binnen Victory4All speelt en wat de (toekomstige) ontwikkelingen zijn.

Victory4All zet zich in voor arme kinderen in de sloppenwijken van Jeffrey’s Bay en Humansdorp, Zuid-Afrika, hoofdzakelijk d.m.v. het bieden van goed onderwijs en liefdevolle zorg.
Met andere woorden: Hoop voor de toekomst geven.

Noodoproep

Door de corona-crisis zijn we flink wat grote gevers kwijtgeraakt. (1/3 van de vaste donaties, € 12.000 per maand). Honderden kinderen goed onderwijs, training, voedsel en/of onderdak geven kost veel geld. En de ruim 80 lokale medewerkers moeten gewoon hun (al magere) salaris kunnen blijven ontvangen. Zonder extra steun kunnen we in de problemen raken. Help de kinderen die zo hard geraakt zijn door de verschrikkelijke situatie en overweeg alsjeblieft een (extra) gift.

Word deel van het ‘sponsor een klas programma’. Doneer €30 per maand waardoor je investeert in één van de klassen van King’s College of Rainbow en je de ontwikkelingen van de kinderen tijdens hun schooljaren volgt.

Als bedrijf ons ondersteunen? We hebben allerlei ideeën over hoe dan zou kunnen. Neem contact op met Johan als je hier meer over zou willen weten: johan@victory4all.com

We kunnen het ons gewoon niet veroorloven ook maar 1 kind weg te moeten sturen.

Door corona is de situatie enorm verslechterd. Het is een chaos in de arme wijken. Er is zoveel meer armoede en hopeloosheid door kwijtgeraakte banen, verloren familieleden en toegenomen angst. We wilden dat we duidelijk konden maken hoe verschrikkelijk de situatie in de sloppenwijken is. We kúnnen er gewoon niet onbewogen doorheen rijden.

Wat zouden ze ook graag naar King’s College komen.

De overheidsscholen kunnen niet volledig open i.v.m. de afstand die onderling gehouden moet worden. Veel kinderen gaan elke drie weken één week naar school. De overige tijd zijn ze veelal op straat te vinden. De leerachterstand die ze hiermee oplopen is enorm.

Hoop bieden

We zijn zo dankbaar dat wij ónze ruim 600 kinderen gewoon op school konden houden omdat de lokalen groot genoeg zijn. De 85 lokale medewerkers werken heel hard en storten al hun liefde en inzet over de kinderen uit. Naast ‘gewoon’ lesgeven zijn zij ook steeds bezig kinderen moed in te spreken en hun een schouder te bieden.

Veel van hen komen hongerig, nat en koud naar school en zijn dankbaar hier eten te krijgen. We hebben heel veel respect voor onze staff. Help ons met financiën zodat we niemand van hen zullen hoeven ontslaan.

Dit trainingscentrum is ontstaan omdat jongeren die te oud werden voor Rainbow School (kinderen met een beperking en/of ernstige leermoeilijkheden) nergens heen konden.

In dit centrum wordt hun verschillende manieren geboden om een doel in hun leven te vinden, levensvaardigheden op te doen en een vak te leren. Hiermee voorkomen we dat ze op straat rondlopen en in handen van gangs vallen.

Houtbewerking: Robin leert de jongeren de meest prachtige dingen maken én doet het algemene onderhoud en reparaties aan de gebouwen samen met deze jongeren. Eén van de jongens, Jaydwin (19) is nu zo handig én verantwoordelijk, dat hij de vaste onderhoudsman bij King’s College is geworden!

Schilderen: Jaap leert jongeren zich te uiten d.m.v. kunst. Ze maken de prachtigste schilderijen met soms onderwerpen die je een rilling bezorgen. Wat zij meemaken verwerken ze in hun schilderijen. Deze lessen zijn therapeutisch en helpen de jongeren te praten over de schokkende dingen die ze meemaken in hun omgeving.

Horeca: Zaida onderwijst hoe je de lekkerste dingen kookt en bakt en ook hoe je die opdient. Ze hebben een heus bedrijfje want ondernemingen uit de omgeving bestellen maaltijden van het ‘hospitality team’. Hierdoor leren de jongeren ook hoe je met financiën werkt.

Stroopwafelbakkerij: Soete Swaan wordt geleid door Didi en de stroopwafels worden vanuit heel Zuid-Afrika besteld. Het is hard werken voor de jongeren hier maar ze zijn een geweldig goed team. Naast het bakken worden ze onderwezen in hoe je in deze ingewikkelde maatschappij stand kunt houden en de juiste keuzes maakt. Je zou deze jongeren eens moeten horen bidden!

Handwerkatelier:  

Wies geeft o.a. les in het maken en repareren van kleding. Samen met de leerlingen heeft zij bijvoorbeeld ook de nodige gordijnen voor het gebouw gemaakt. Er worden leuke dingen ontwikkeld die op markten worden verkocht.

Janny geeft haakles en de warme mutsen en sokken die ze met elkaar hebben leren maken, kwamen goed uit deze winter. Ook hier komen terwijl de handjes lekker bezig zijn, de diepste dingen aan bod in de gesprekken.

Groentetuinen: De grote stukken grond worden bewerkt en onderhouden door de jongeren en de groenten worden gebruikt om de vele maaltijden die binnen Victory4All verorberd worden, te kunnen bereiden. Een belangrijke vaardigheid waar ze hun hele verdere leven voordeel van zullen hebben.

Elke vrijdag hebben al deze afdelingen een tijd van gebed en Bijbels onderwijs met elkaar. Hun relatie met God de Vader is het allerbelangrijkst. Alleen Hij kan de kracht geven die ze zo hard nodig hebben in hun moeilijke omstandigheden.

Heel veel dank aan iedereen die ons helpt dit mogelijk te maken!

Johan en Astrid en team

Share this:
Feedback