Trek een streep door armoede! Doe jij mee aan de sponsoractie van 2024?

Nieuwbrief 62 – januari 2022

januari 2022

Het leven in Jeffrey’s Bay en Humansdorp

In de afgelopen maanden zijn er weer veel nare dingen gebeurd. Er wordt door veel mensen erg geleden en niet alleen door corona. Maar….is dat niet steeds al zo geweest? Voor veel mensen hier is het leven altijd enorm zwaar en het is verschrikkelijk dat aan te moeten zien. Het went nooit. En dat is maar goed ook!

We kiezen er echter voor om te kijken naar de dingen die goed gingen. De zegeningen die we mochten ervaren en de mooie dingen die gebeurd zijn. 

We zijn hier om een verschil te maken in de levens van zoveel mogelijk kinderen en jongeren. Daar gaan we mee door zolang we kunnen want dáárom bestaat Victory4All.

Aan iedereen die met ons meewerkt hierin, op welke manier dan ook; BEDANKT!

Een nieuw schooljaar

In alle gebouwen gonst het weer van de activiteiten nu alle kinderen hun plekjes weer vinden na de zomervakantie.

De spanning van de nieuwe minimensjes die op Noah’s Ark pré-school begonnen was voelbaar. Voor de kinderen en jongeren op Rainbow (foto) was het één groot feest. Voor hen was de vakantie te lang. De jongeren van het Skills Centre pakten vol enthousiasme hun hamers/breinaalden/dienblad enz. weer op! We zijn dankbaar dat we ruim 650 kinderen en jongeren de kans op een goede toekomst kunnen geven.

Basisschool King’s College 

Een paar dagen voordat de school volstroomde, kregen de ‘Grade R’ kindjes (zij worden dit jaar 6) én hun ouders, een aparte rondleiding. 

Ze vonden hun tafeltjes mét hun naam en  iets lekkers daarop en mochten gelijk een dansles en een P.T. (gymnastiek) les doen. Dit was een groot succes. Ook voor de ouders, die deze lessen anders nooit mee zouden maken. 

King’s College High

We hebben dit jaar een primeur: onze eerste High School-klas (Grade 8) is dit jaar begonnen! Een gigantische stap waarvan we echt ervaarden dat het God’s timing is. We beginnen met een klein groepje super enthousiaste tieners (zij worden dit jaar 14) en we kijken uit naar hoe dit zich gaat ontwikkelen. Er is hiervoor ruimte gemaakt in het King’s College gebouw. Door andere uniformen scheiden ze zich af van de basisschoolkinderen. 

Bedankt!

Nadat we in de vorige update onze hartekreet hadden laten horen over het ‘financieel spannende 2021’, zijn we enorm verrast door fantastische (extra)donaties en nieuwe ‘sponsor-een-klas-programma’ aanmeldingen. Hier zijn we geweldig mee geholpen en diep dankbaar voor. Zonder dit hadden we niet geweten hoe we aan 2022 hadden moeten beginnen. Dan hadden we waarschijnlijk niet al ons personeel kunnen houden. We gaan we weer vol goede moed verder.

Grain of Wheat

In het afgelopen jaar is een partnership ontstaan tussen Victory4All en de Zwitserse organisatie Grain of Wheat. Naast financiële ondersteuning bestaat deze samenwerking ook uit het uitwisselen van wederzijdse kennis en ervaringen op het gebied van kinderhulp. 

Save the date

Zaterdag 11 juni zal er weer een sponsor-event georganiseerd worden.

Deze gaat op verschillende manieren ingevuld worden. Wandelen, hardlopen, (recreatief) fietsen en een groep wielrenners zal de elfstedentocht gaan fietsen! Wees creatief en zamel zo op een eigen, actieve manier geld in voor Victory4All. 

Meer informatie volgt.

Oproep

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die voor langere tijd in Zuid-Afrika mee zouden willen komen werken. De volgende vacatures zijn open:

  • Onderhoudsmedewerker (algemeen) voor o.a. het onderhoud aan alle gebouwen.
  • Tuinman voor de groentetuinen en alle tuinen rond de scholen en pleeghuizen. 

Interesse of vragen? Stuur dan een e-mailtje naar info@victory4all.com

Bekijk onze laatste promovideo

Heel veel dank aan iedereen die ons helpt dit mogelijk te maken!

Johan en Astrid en team

Share this:
Feedback