Trek een streep door armoede! Doe jij mee aan de sponsoractie van 2024?

Nieuwsbrief 63 – juni 2022

juni 2022

Hoe het nu gaat in Zuid-Afrika

Welke school of locatie je ook bezoekt van Victory4All, je wordt steevast begroet door vrolijke gezichten. Dat is op zich inspirerend, want als je even stilstaat bij de armoedige omstandigheden waar deze kinderen uit komen, zou je die vrolijkheid eigenlijk niet verwachten. Heerlijk dus om steeds vaker die brede glimlachjes weer te zien, want ook al geldt er nog wel een mondkapjesplicht, de corona-maatregelen in Zuid-Afrika worden steeds meer versoepeld. Veel dingen gaan dan gelukkig ook weer “back-to-normal”!

Sponsorloop

Zaterdag 11 juni werd het derde sponsor-event gehouden. Er zijn weer heel wat kilometers gefietst en gelopen en dat heeft zelfs meer dan het benodigde bedrag opgebracht voor het klaarmaken van het zevende pleeghuis, namelijk €30.800. In juli gaat de renovatie van start en kunnen er snel zes kwetsbare kinderen aan ons foster care programma toegevoegd worden.

De Grade 4 t/m 8 leerlingen van King’s College vonden dat ook zij hun steentje bij konden dragen en deden mee aan de ‘Big Walk for Education’. Zij liepen 5 kilometer over het strand in Jeffrey’s Bay, waarmee ze in totaal R22.000 (€1350) hebben ingezameld voor de verschillende sportprogramma’s. De kinderen zijn erg trots op dit grote bedrag dat ze hebben opgehaald.

Bouw King’s College

Achter King’s College wordt een grote nieuwe schoolzaal gebouwd. De ruwbouw is vrijwel helemaal afgerond en de komende periode zal in het teken staan van de verdere afbouw, bijvoorbeeld schilderen, de vloer leggen en de keuken- en geluidsapparatuur installeren.

Schoolbus

Dankzij alle gulle giften hebben we nu eindelijk een geweldige schoolbus aan kunnen schaffen! Dit is echt een aanwinst voor de organisatie, want transport was toch vaak een uitdaging voor bijvoorbeeld alle educatieve uitjes en sportevenementen. Bedankt voor alle donaties!

Soete Swaan

Stroopwafelbakkerij Soete Swaan draait op volle toeren! Met de tweede productielijn die recent is opgestart, kunnen er nu negen jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt stroopwafels bakken en verpakken. Dit alles onder de leiding van Deidre, die niet alleen productiemanager is, maar ook pedagoog en “moeder” voor de kanjers, die regelmatig met verhalen en emoties op het werk komen. Het doel van dit jaar: dat Soete Swaan zelfvoorzienend wordt. Hiervoor moeten er per maand 24.000 stroopwafels worden gebakken!

Oproep

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die voor langere tijd in Zuid-Afrika mee zouden willen komen werken. We hebben vacatures voor:

  • Onderhoudsmedewerker (algemeen) voor o.a. het onderhoud aan alle gebouwen.
  • Tuinman voor de groentetuinen en alle tuinen rond de scholen en pleeghuizen.

Interesse of vragen? Stuur dan een e-mailtje naar info@victory4all.com

Bekijk onze laatste promovideo

Heel veel dank aan iedereen die ons helpt dit mogelijk te maken!

Johan en Astrid en team

Share this:
Feedback