Trek een streep door armoede! Doe jij mee aan de sponsoractie van 2024?

Babygroep Noah’s Ark Preschool

september 2022

Victory4All zet zich met veel toewijding in om zo veel mogelijk kinderen, zo vroeg mogelijk een veilige omgeving te bieden. Een plekje op Noah’s Ark Preschool vergroot hun kans op een goede toekomst. De instroom was vanaf ongeveer één jaar, maar straks kunnen we ook jonge baby’s opvangen. 

Als je geboren wordt in een sloppenwijk, begin je eigenlijk al met een achterstand. Opgroeien in armoede heeft een enorme negatieve impact op de ontwikkeling van een kind. Zo worden ze bijvoorbeeld blootgesteld aan verwaarlozing, gevaarlijke situaties, honger, alcoholproblemen, slechte zorg en hygiëne, misbruik en gebrek aan liefde. Al deze dingen vormen hun kijk op het leven en de wereld en bepalen grotendeels hun toekomstperspectief.

Veel moeders moeten al snel na de bevalling terug naar hun werk, waardoor baby’s bij tantes, buurvrouwen of oudere kinderen worden achtergelaten. Door het vrijkomen van ruimte naast onze preschool, starten we in januari met de Noah’s Ark Babygroep. Hier kunnen we liefde, aandacht, geborgenheid en een veilige plek bieden om kleintjes een kickstart te geven in hun ontwikkeling. Door hun hersenen jong te stimuleren, ze uit te dagen en nieuwe dingen te leren, stomen we ze klaar voor hun schoolcarrière en vergroten daarmee de kans op een betere toekomst. Een belangrijk onderdeel daarvan is hen leren dromen en de liefde van Jezus laten zien. 

Juf Sharifa en haar collega’s op Noah’s Ark Preschool hebben een enorm hart voor deze kleintjes!

We vingen al jonge kinderen op, maar met de Babygroep kunnen we ze nog jonger een plekje geven.

Voor het inrichten en voorbereiden van deze groep is uiteraard geld nodig. De ruimte moet babyproof gemaakt worden en we hebben veel speelgoed en babyspullen nodig, om de kleintjes de veilige en warme omgeving te kunnen bieden die ze nodig hebben. 

Share this:
Feedback