Column Astrid: Waarom Rainbow?

december 2022

De klassen op de overheidsscholen zijn overbevolkt met soms wel 70 leerlingen in een gemiddeld lokaal met veel te weinig stoelen en tafels. Dit zijn de gratis (basis)scholen waar de armere bevolking afhankelijk van is.

Als je als kind niet goed mee kunt komen met de lesstof ga je hopeloos verloren in zo’n grote klas. Het onderwijzend personeel kan met zoveel kinderen natuurlijk ook nooit alles in de gaten houden en iedereen de nodige aandacht geven. Veel kinderen beheersen aan het eind van het schooljaar de lesstof nog niet maar worden met een rapport vol enen en tweeën gewoon overgezet naar de volgende groep. Blijven zitten is geen optie want er komt van de lagere groep weer een enorm aantal kinderen aan. 

Door alcoholmisbruik door de zwangere vrouwen, wat hier heel veel voor komt, kampen veel kinderen met een beperkt vermogen om te leren. Ook door zuurstofgebrek bij de geboorte of een verwaarloosde relatief onschuldige kinderziekte (door de slechte gezondheidszorg) lopen kinderen een handicap op. 

Je kunt je ook wel voorstellen dat zo’n kind uit verveling en frustratie een grote stoorzender wordt in de klas. Velen gaan hierdoor op een gegeven moment helemaal niet meer naar school en zwerven de hele dag een beetje op straat rond. Met alle gevaren van dien…. Deze zwakkeren van de samenleving hebben veel te maken met verwaarlozing en misbruik. Regelmatig zien we ook dat ze ingezet worden als drugskoeriers. 

Ouders hebben geen idee hoe ze hun ‘moeilijke kind’ in het gareel kunnen houden en kunnen nergens terecht voor steun of hulp. 

Rainbow Village is echt een baken van licht en hoop voor deze kinderen. Hier krijgt ieder op hun eigen niveau les en begeleiding. Hier worden gaven en talenten ontdekt die ver weggestopt zaten. 

Maar wat belangrijker is; hier worden ze gezien, zijn ze geliefd en worden ze geaccepteerd zoals ze zijn en leren ze dat de Here Jezus van hen houdt, gewoon zoals ze zijn!

Er is enorm veel vrolijkheid binnen Rainbow Village en de kinderen komen hier elke dag huppelend naar toe. Ze krijgen dagelijks een stevig ontbijt en voor het naar huis gaan een gezonde warme maaltijd. 

Ik kan zoveel verhalen vertellen van kinderen voor wie het enorm veel heeft betekend dat ze op Rainbow School of het Skills Centre terecht zijn gekomen. Letterlijk levensveranderend. Ze starten hier vaak als uitgebluste kinderen zonder enige vorm van eigenwaarde maar we zien ze altijd snel helemaal opbloeien. 

De ouders/verzorgers zijn ook enorm dankbaar en blij met de kans die hun kinderen hier krijgen. Ook in hen wordt veel geïnvesteerd door het personeel door middel van informatie en begeleiding op allerlei gebied. 

Helpt u mee om deze kostbare kinderen en jongeren ook in het nieuwe schooljaar weer te kunnen bieden wat ze zo hard nodig hebben en verdienen? We hebben uw donaties nodig om bijvoorbeeld gespecialiseerde leermiddelen aan te kunnen schaffen. Laten we zo samen blijven strijden om deze bijzondere kinderen enorm veel liefde te kunnen blijven geven.

Share this:
Feedback