De eerste schooldag

februari 2023

De zomervakantie is weer voorbij en de scholen zijn weer open. Voor sommige leerlingen duurt de vakantie veel te lang, want op school hebben ze tenminste een ritme, een veilige omgeving, liefdevolle leerkrachten en taken en doelen. Op de eerste schooldag, als de hekken weer open gaan, is het dan ook een feestje. De kinderen komen dansend en zingend ‘hun’ schoolplein op gerend, klaar voor het nieuwe jaar met een nieuwe juf of meester. Door het hek komen ook nieuwe kindjes binnen lopen, die het wel iets spannender vinden dan de grotere. De nieuwe Grade R leerlingen starten voor het eerst op de grote basisschool en kijken hun ogen uit. Uiteraard zijn ze binnen een week gewend aan hun nieuwe omgeving en het schoolgaan, maar zo’n eerste dag is toch een behoorlijke stap. 

Trotse kinderen van Grade R
Nieuwe dingen leren van de lieve juf
Gelukkig is er nog veel tijd om lekker buiten te spelen
Alles is nieuw, maar heel interessant!

Wanneer je een klas van King’s College sponsort, volg je de leerlingen uit die klas vanaf Grade R totdat ze bij ons van school gaan. Alle bestaande klassen zijn een jaartje opgeschoven en met hen ook de sponsors, maar de nieuwe Grade R is nog sponsor-loos. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe gezinnen, klassen, bedrijven, vriendengroepen, kerken of clubs die de sponsoring voor deze lieve kleintjes op willen pakken. Voor €30 per maand help je ons om een klas te bieden wat ze nodig hebben: goed onderwijs en een geweldige schooltijd.

Share this:
Feedback