Trek een streep door armoede! Doe jij mee aan de sponsoractie van 2024?

Astrids Blog: Koffers gekregen van de Heer!

mei 2023

Vorige week belde onze zoon David, die op het punt stond bij zijn vriendin in Kaapstad vandaan naar Nederland te vliegen, om te vertellen dat de koffer kapot was gegaan. Hij vond het vervelend dat we nu ineens geld uit moesten gaan geven aan een nieuwe. Ik moest lachen en vertelde hem dat die koffer 20 jaar dienst had gedaan en dat het dan ook wel een keer kan gebeuren dat zoiets kapot gaat. 

Precies nu we ons 20-jarig jubileum vieren bracht die kapotte koffer me weer even terug in de tijd. Toen we namelijk op het punt stonden ‘de zending in te gaan’, gingen we ons oriënteren op het kopen van koffers. Die hadden we nog niet want tot die tijd hadden we alleen nog gekampeerd en ik had zelfs nog nooit met een vliegtuig gereisd.

Mensen die aan het rondkijken waren in de tassenspeciaalzaak waar we binnen waren gelopen, hoorden ons over onze plannen praten en toen we naar buiten liepen spraken ze ons aan. Zij overwogen zelf iets ‘moderners’ aan te schaffen en wilden hun ‘oude’ koffers wel aan ons geven. Dat vonden we een fantastisch gebaar en we zagen dit direct als een knipoog van onze Hemelse Vader. Het ‘avontuur’ dat we tegemoet gingen vonden we nogal spannend en groots en gelijk al zo’n leuke bemoediging krijgen, is dan fantastisch!

We hadden toen ook nog geen idee van de vele mooie wonderen die we daarna nog allemaal mee mochten gaan maken in de daaropvolgende jaren. God zo aan het werk zien heeft ons elke keer weer stil gemaakt en heeft ons ontzag voor Hem alleen maar groter en groter gemaakt. Ja, Hij bemoeit zich met ons ‘kleine mensjes’ en Hij wil samenwerken met ons (en dan bedoel ik iedereen die op wat voor manier ook maar betrokken is geweest met Victory4All) om zo veel mogelijk kinderlevens ten goede te beïnvloeden. Wij voelen ons daar (nog steeds) totaal niet capabel en waardig genoeg voor, maar God ziet dat heel anders. 

Toen we op die dag naar het opgegeven adres reden om de gegeven koffers op te halen moesten we erg lachen om het naamplaatje bij de deur; Familie de Heer! Tranen in onze ogen van de pret maar vooral ook van ontroering. Dit verzin je toch niet? Koffers gekregen van de Heer!

Share this:
Feedback