Trek een streep door armoede! Doe jij mee aan de sponsoractie van 2024?

De Victory4All pleeghuizen

september 2023

Soms is het voor een kind onveilig en ongezond om thuis te blijven wonen. Daarom zijn we trots en dankbaar dat we al jaren getraumatiseerde, verwaarloosde, uit huis geplaatste kinderen kunnen opvangen in de acht pleeghuizen van Victory4All in Jeffrey’s Bay en Humansdorp. In elk van deze huizen kunnen zes kinderen worden opgevangen door een liefdevolle pleegmoeder (en soms ook een pleegvader). Voor de meeste kinderen in de pleeghuizen is het een wereld van verschil met waar ze vandaan komen. Sommige verhalen zijn echt te schrijnend voor woorden. Armoede, misbruik, geweld en verwaarlozing komt helaas veel te vaak voor. Gelukkig kunnen we de kinderen in onze pleeghuizen een uitweg bieden uit deze ongezonde, onveilige situaties. Daarmee komt er weer hoop voor een betere toekomst!

Je kunt je voorstellen dat de pleegouders een bijzonder moeilijke taak hebben: een warm en veilig thuis creëren voor kinderen die alles en iedereen wantrouwen door wat ze hebben meegemaakt. We zijn daarom ook zo trots op deze kanjers! Gelukkig zijn er ook zes relief moms. Deze bonusmoeders nemen twee keer per maand een weekend over, als de pleegmoeders bijvoorbeeld naar hun eigen gezinnen gaan of vakantie hebben.

De pleegouders worden ook dagelijks ondersteund en begeleid door twee social workers. Het ministerie benadert onze social workers als er een kind opgevangen moet worden. Als we plek hebben, zijn zij vervolgens verantwoordelijk voor de rechtszaken om deze nieuwe kinderen binnen te krijgen. De social workers trainen ook de moeders, ondersteunen in de opvoeding van de kinderen, voeren de gesprekken wanneer er nieuwe pleegouders aangenomen worden en helpen waar nodig.

Eén van onze ex-pleegkinderen, Raydene, vertelt in een prachtige video over de impact dat het opgroeien in deze liefdevolle omgeving op haar leven heeft gehad. Raydene en haar broertje hadden op jonge leeftijd al zulke traumatische dingen meegemaakt, dat hun situatie echt uitzichtloos was. Maar doordat ze werden opgevangen in één van onze pleeghuizen, is de koers van hun leven radicaal veranderd. Ze zegt “I don’t know where I would have been, if it wasn’t for Victory4All” (Ik weet niet waar ik zonder Victory4All geweest zou zijn).

Share this:
Feedback