Investeer in jongeren met een beperking

Kleinschalige dagbesteding
voor jongeren met beperking
€ 400 van € 2500

We starten een kleinschalige dagbesteding voor jongeren met een beperking waar op dit moment geen andere plek voor is. Hier worden ze liefdevol opgevangen en besteden ze hun dag op een goede manier, in plaats van dat ze deze thuis of op straat doorbrengen. Lees verder ↓

Benodigd: € 2500
Gedoneerd: € 400
Nog nodig: € 2100

Wat er al is – Rainbow School & Rainbow Skills Centre

Op de Rainbow School worden kinderen en jongeren tot 18 jaar met een beperking in de omgeving van Humansdorp en Jeffrey’s Bay opgevangen en op hun niveau onderwezen. Wanneer zij 18 worden, kunnen een deel van deze jongeren (het deel met een licht verstandelijke beperking) terecht op het Rainbow Skills Centre. Hier kunnen ze hun praktische skills verder ontwikkelen. Ze worden klaargestoomd om de maatschappij in te kunnen gaan, en te kunnen dealen met de moeilijkheden die het leven in de sloppenwijk met zich meebrengt.

Wat er nog niet is

Voor een deel van de jongeren die 18 worden is het Rainbow Skills Centre niet een passende plek, bijvoorbeeld vanwege hun lage niveau of motorische beperking. Neem nou Thandi, het meisje in de video hieronder. Zij is 18 jaar en kan niet lang meer op de Rainbow School blijven. Ze kan niet lezen of schrijven en heeft moeite om dingen met haar handen te doen. Hierdoor is het niveau van de praktische lessen op het Skills Centre te hoog. Op dit moment is er in de (wijde) omgeving van Humansdorp en Jeffrey’s Bay niks voor jongeren zoals Thandi. Dit betekent dat ze weer thuis komen te zitten, in een omgeving die bedreigend en onveilig is. Juist deze kwetsbare doelgroep heeft een plek nodig waar ze gezien worden, kunnen zijn wie ze zijn, iets nieuws kunnen leren en hun dag op een goede manier kunnen besteden.

Het plan & hoe kan je meehelpen?

Voor deze jongeren willen we een kleinschalige dagbesteding starten, met creatieve activiteiten, nuttige en routine-matige klusjes en simpele lees- reken- en bijbellesjes. Het leuk nieuws is: hiervoor hebben we een ruimte beschikbaar!

Dus: het idee, de jongeren en de ruimte zijn er. Wat hebben we nog nodig om los te kunnen? Inventaris en materiaal om mee te werken! Wil jij ons helpen om dit te kunnen realiseren? Het geld dat je geeft, investeer je direct in dit project en in deze jongeren!

Benodigd: € 2500
Gedoneerd: € 400
Nog nodig: € 2100
Virgil een van de jongeren voor de dagbesteding
Feedback