Het verhaal van Yamkela (12 jaar)

Yamkela (12 jaar) kwam op haar 2e op de kleuterschool

Deze mooie jongedame komt sinds haar 2e levensjaar bij ons op de kleuterschool. Zij woont samen met haar moeder in een shack de sloppenwijken van Jeffreys Bay. Haar moeder kan wegens gezondheidsredenen niet werken. Van het kleine beetje kinderbijslag wat ze ontvangt moet ze zorg dragen voor haar dochter en zichzelf. Onze maatschappelijk werkster probeert wekelijks een bezoekje te brengen om te kijken hoe het met moeders gaat en ze te voorzien van het hoognodige aan voedsel. We zijn enorm dankbaar dat we voor deze meid een verschil mogen maken. Ze komt elke dag met veel plezier naar onze basisschool en is kind aan huis bij de verschillende projecten.

Altijd positief

Ondanks dat het thuis niet altijd even makkelijk is, komt ze altijd met een glimlach naar school. Ze heeft een enorm positieve instelling en is niet het type dat bij de pakken neer gaat zitten. Zo is ze vorig jaar, na een project op school over het recyclen van afval, thuis creatief aan de slag gegaan. De producten die ze hiervan gemaakt heeft is ze gaan verkopen om op deze manier nieuwe schoolschoenen te kunnen kopen! Deze kleine ondernemer heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is serieus met haar schoolwerk. Ze is een slimme meid, die makkelijk meekomt met de lesstof.

Bij de naschoolse projecten is ze ook altijd erg betrokken. Het liefst zou ze deelnemen aan al de projecten die worden aangeboden. Op dit moment maakt ze deel uit van het schoolkoor, de kralengroep en neemt ze deel aan het horeca project. De juffrouw die dit project aanbiedt is erg onder de indruk van Yamkela haar gastvrijheid en geordende manier van werken. Zelf is ze ook laaiend enthousiast over dit project en vertelt ze iedere week precies aan de juf wat ze dit keer weer geleerd of gedaan hebben.

Feedback