Stroopwafelbedrijf voor jongeren met beperking

Bouw mee aan een
werkplek voor jongeren
met een beperking of schoolachterstand

Stroopwafel
business als werkplek
voor jongeren

Wij zijn een stroopwafelbedrijf gestart om jongeren met een beperking en/of schoolachterstand een werkplek te bieden. Hierdoor hebben zij kans op een betere toekomst. Om te groeien en te zorgen voor continuïteit zijn wij genoodzaakt een nieuwe stroopwafelmachine aan te schaffen. Wil jij mee investeren? De verzending naar Zuid-Afrika is al gesponsord. Lees verder ↓

Benodigd: € 650
Gedoneerd: € 650
Nog nodig: € 0

Introductie

Twee jaar geleden begonnen we een stroopwafelbedrijf voor jongeren met een beperking en/of schoolachterstand. Op deze manier creëren we werkplekken voor deze jongeren waardoor zij bijdragen aan de maatschappij met alle positieve gevolgen van dien. Waarom stroopwafels? De Zuid-Afrikanen zijn er dol op en de concurrent importeert, die van ons zijn lokaal gemaakt met lokale ingrediënten. Alles draagt bij aan dit land dus.

Nu

Een jaar later produceren we 1500 pakjes per maand en blijven de afnemers groeien. Dit maakt dat er 5 jongeren aan het werk kunnen. We hebben een lokale manager gevonden. Zij leidt dagelijks de productie en overziet het geheel.

De uitdaging

Op dit moment lukt het steeds beter om zelfvoorzienend te zijn. We kunnen de lopende kosten drukken door de eigen omzet. Maar voor nieuwe investeringen hebben we nog geen buffer. Voor nu is dat een airco om de werkplek te koelen tijdens de hete zomermaanden. Vooral omdat de stroopwafels moeten afkoelen voor we ze inpakken, maar ook voor de jongeren zal het heerlijk zijn om in een koele ruimte te werken.

Waarom investeren?

Wij zien dat jongeren de motivatie hebben maar het aan een goede werkplek en stimulerende omgeving ontbreekt. Zonder werk zitten deze jongeren thuis. Omdat zij vanwege hun niveau moeilijk goede keuzes komen zij vaak in aanraking met drugs en alcohol met alle gevolgen van dien. Een werkplek biedt ze een alternatief maar geeft ze ook het gevoel iets bij te kunnen dragen. In dit land worden ze snel afgeschreven en bestempeld als ‘dom’ en ‘nutteloos’. Wij willen hen laten zien dat ze er wel degelijk toe doen en waardevol zijn.

Met deze werkplek kunnen we hen ook begeleiden en spreken over problemen die spelen. Verder zorgen we ook voor een goed ontbijt en middageten, wat ze thuis soms niet krijgen.

Wat gebeurt er met mijn donatie?

Jouw donatie gaat één op één naar de aanschaf van de airco, vink bij je donatie aan dat je eenmalig een bericht wilt krijgen van het resultaat. Dan sturen wij je een foto wanneer de airco er hangt! Alvast hartelijk dank!

Benodigd: € 650
Gedoneerd: € 650
Nog nodig: € 0
Feedback