Investeer in Zuid-Afrikaanse jongeren

Bouw mee

aan werkplekken
voor 5 jongeren met beperking
en schoolachterstand

Stroopwafel-
business in Zuid-Afrika

Ondertussen hebben we de productieruimte kunnen inrichten (bekijk vlog), help je mee met de laatste euro's voor o.a. een keukenmachine om de kwaliteit te verbeteren?

Wij zijn een stroopwafelbedrijf gestart om jongeren met een beperking en/of schoolachterstand een werkplek te bieden. Hierdoor hebben zij kans op een betere toekomst. Om te groeien verhuizen wij binnenkort naar een eigen productieruimte, maar hiervoor moet nog alle inventaris worden aangeschaft. Wil jij mee investeren? Lees verder ↓

Benodigd: € 10000
Gedoneerd: € 9021
Nog nodig: € 979

Introductie

In het Victory4All Skills Centre worden jongeren met een beperking en/of schoolachterstand getraind om aan het werk te gaan. Voor sommige jongeren is het lastig om een baan te vinden in dit land. Een van de jongeren is bijvoorbeeld doof. Maar wij geloven dat ook deze jongeren talenten hebben om in te zetten. Daarom begonnen we een halfjaar geleden een stroopwafelbedrijf om deze jongeren een werkplek te kunnen bieden. Waarom stroopwafels? De Zuid-Afrikanen zijn er dol op en de concurrent importeert, die van ons zijn lokaal gemaakt met lokale ingrediënten. Alles draagt bij aan dit land dus.

Nu

Een halfjaar later hebben we het juiste recept te pakken en verkopen we 400 pakjes in de maand. Dit maakt dat er 5 jongeren aan het werk kunnen. De productie vindt nog plaats in het Skills Centre, maar we hebben meer ruimte nodig. Vorige maand is daarom begonnen met de verbouwing van een eigen productieruimte. Ook hebben we een lokale productiemanager gevonden om de stroopwafelproductie straks zelfvoorzienend neer te kunnen zetten.

Toekomst

Met de nieuwe ruimte kunnen we de productie opschroeven en gaan we ondertussen de boer op om zoveel mogelijks shops aan te sluiten die de stroopwafels willen verkopen.

De uitdaging

Met de huidige verkoop kunnen we de lopende kosten dekken en vier talentvolle jongeren van werk voorzien. We zijn ongelofelijk dankbaar dat de verbouwing gedoneerd is. Maar de inrichting en inventaris van de nieuwe ruimte moet nog worden aangeschaft.

Waarom investeren?

Wij zien dat jongeren de motivatie hebben maar het aan een goede werkplek en stimulerende omgeving ontbreekt. Zonder werk zitten deze jongeren thuis. Omdat zij vanwege hun niveau moeilijk goede keuzes komen zij vaak in aanraking met drugs en alcohol met alle gevolgen van dien. Een werkplek biedt ze een alternatief maar geeft ze ook het gevoel iets bij te kunnen dragen. In dit land worden ze snel afgeschreven en bestempeld als ‘dom’ en ‘nutteloos’. Wij willen hen laten zien dat ze er wel degelijk toe doen en waardevol zijn.

Met deze werkplek kunnen we hen ook begeleiden en spreken over problemen die spelen. Verder zorgen we ook voor een goed ontbijt en middageten, wat ze thuis soms niet krijgen.

Wat gebeurt er met mijn donatie?

Wij willen graag de volgende spullen aanschaffen voor de productieruimte: koelkast, vriezer, RVS werktafels, stellingkasten, kantine voor het personeel (lunchtafel, stoelen, waterkoker, keukeninventaris), verf, decoratie om het tot een mooie werkplek te maken, een laptop en een printer. Daarnaast gebruiken we het geld voor investeringen als werkkleding, verpakkingen en een keukenmachine om de kwaliteit van het deeg te verbeteren. En ook investeren we in een alarmsysteem en goede beveiliging van de ramen en deuren, helaas hard nodig in deze omgeving. Update: van de huidige donaties hebben we de basis al kunnen aanschaffen, super bedankt! Helpen jullie mee de laatste dingen aan te kunnen schaffen?

Benodigd: € 10000
Gedoneerd: € 9021
Nog nodig: € 979
Feedback