Trek een streep door armoede! Doe jij mee aan de sponsoractie van 2024?

Rainbow Angels

Rainbow Angels

Een veilige plek waar kinderen met meervoudige beperkingen liefdevolle zorg en begeleiding krijgen.

Rainbow Angels is een groep kinderen met meervoudige handicaps, zoals CP (cerebrale parese of hersenverlamming), vaak ontstaan door zuurstofgebrek tijdens de bevalling of een (verwaarloosde) hersenvliesontsteking. Hierdoor hebben de kinderen last van spasmen en vergroeiingen en/of spraakproblemen. Daarnaast hebben we kinderen met een spierziekte, spina bifida (open rug) of een syndroom.

De specialistische begeleiding en gepersonaliseerde hulpmiddelen bij Rainbow Angels zijn vooral gericht op communicatie, motoriek en spelenderwijs vaardigheden aanleren. Ieder wordt op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd. De hele dag wordt er geoefend d.m.v. zwemmen, balspellen en massage. Statafels en looprekken worden ingezet om het lopen te stimuleren en spieren sterker te maken.

Daarnaast is het vooral een fijne, vrolijke en veilige omgeving waar veel gedaan wordt op het creatieve vlak d.m.v. knutselen, muziekactiviteiten, (rolstoel-)dansen, het voorlezen en uitbeelden van bijbelverhalen en rollenspellen. Het is mooi om te zien dat ze vooruit gaan, ook al is het met kleine stappen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het ondersteunen van de familieleden en hulp geboden bij de zoektocht naar specialistische hulp en medische zorg en het verkrijgen van hulpmiddelen.

16 Rainbow Angels
Feedback